Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Hírek
Hírek : Kucsera Gábor másként él, mint régen

Kucsera Gábor másként él, mint régen

  2016.10.04. 15:35

ÚJRAKEZDÉS - Hatalmas változás egy sportoló életében, ha egyik pillanatról a másikra meg kell vonnia magától a szeretett tevékenységet. Hatványozottan igaz ez Kucsera Gáborra, aki a világ egyik legjobb kajakosaként naponta többször is vízre szállt, és kőkemény gyakorlatokat végzett órákon keresztül. 


Tavaly nyáron azonban eltiltották a versenyzéstől, az Édes Élet sztárja pedig akkor úgy döntött, nem is foglalkozik különösebben a mozgással. Ezt tartotta is, egészen mostanáig. "Vízen még nem voltam, csak megint elkezdtem járni az edzőterembe. Könnyű volt, mert egy edzőterem megkeresett, hogy segítenek nekem." - magyarázta Gábor, aki eleinte hetente háromszor szeretett volna járni edzeni, de pár nap után vérszemet kapott, és most már mindennap ott van. 

A sportoló decemberig adott magának határidőt: addigra szeretne megszabadulni az utóbbi időben felszedett pocakjától. "Bízom benne, hogy hamarosan a versenysúlyomnál leszek. Felszedtem tizenvalahány kilót, de nem zavart. Sosem azért kajakoztam, hogy jó alakom legyen, hogy jól nézzek ki - ezt a sport hozza magával" - ecsetelte Gábor, aki nemcsak testileg, lelkileg is megváltozott az utóbbi időben. "Máshogy élem a napjaimat, az életemet, mint korábban, másként töltöm a perceket, ha kiadom magamból a stresszt, a feszültséget. Más vagyok, máshogy kelek, máshogy állok a naphoz. Pörgök, jövök-megyek, jól érzem magam a bőrömben. Jobb a közérzetem, ami a környezetemnek és Szabinának is jobb" - vallotta be.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!