Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Hírek
Hírek : Több ezer mikulás futott a belvárosban

Több ezer mikulás futott a belvárosban

  2016.12.05. 09:34

Idén harmadjára rendezte meg a Budapest Sportiroda (BSI) a Rossmann Mikulásfutást. Összesen két futamra lehetett regisztrálni kicsiknek és nagyoknak, nemtől függetlenül így a helyek hamar megteltek. Közel négyezeren futottak télapónak öltözve 2,3 kilómétert. A szervezők adománygyűjtő akcióval kötötték össze a versenyt: játékokat, írószereket, iskolaszereket vártak az óriási puttonyba, az összegyűlt ajándékokat az ÁGOTA Alapítvány ünnepség keretében adja majd át állami gondozott gyerekeknek.


Szent Miklós napjának alkalmából már harmadik alkalommal öltöttek Mikulásruhát a futás és a mindennapos testmozgás hívei, a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki megtalálható volt a vasárnapi Rossmann Mikulásfutás 2850 nevezője között.
 
A sportoló sztárpár, Tápai Szabina (kézilabda) és Kucsera Gábor (kajak) is felbukkant a mezőnyben. Előbbin először volt Mikulásruha, férje viszont már öltözött Mikulásnak korábban, de természetesen nem futás céljából. "A célbaérkezés volt a csúcs, mindig azt élvezem a legjobban" - mondta Gábor, aki korábban kajak-kenu világbajnokságon úgy is élhetett át hasonlót, hogy első lett.
 
Harmadszorra is Mikulásruhát öltött Rippel Ferenc, aki ezúttal is kisfiával futotta végig a távot, és itt volt a neves tévés műsorvezető Iszak Eszter (az alábbi fotón Tápai és Kucsera mellett látható), valamint Zacher Gábor toxikológus is. A bemelegítéseket pedig a 13 és a 15 órai rajt előtt is Béres Alexandra irányította, aki a második futamban el is indult Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármesterének kürtjele után.
 
A csípős hidegen (0 fok volt koradélután) némileg enyhített a napsütés, no meg a hó, hiszen ha már igazi nem volt, a rajtnál és a célnál műhóval csaltak - a szakállak által résszint eltakart - mosolyt az arcokra a rendezők.
 
A nevezési díjért cserébe kapott Mikulásruhákban induló futóknak mindössze 2,3 kilométert kellett megtenniük, többek között a Ráday és a Lónyai utcán futva.
 
A 3. Rossmann Mikulásfutáson a jótékonyság is hangsúlyt kapott: már az eseményt megelőző héten gyűjtöttük a rászoruló gyerekeknek szánt játékokat, írószereket, iskolaszereket, amelyeket az egyetem épületében elhelyezett óriási puttonyba is be lehetett tenni. Az adományokat az ÁGOTA® Alapítvány juttatja egy ünnepség keretében fogja átadni állami gondozottak számára.
 
Még a Tápai-Kucsera páros is hozott egy csomagot, Szabina elárulta, írószereket, festéket, filceket tartalmazott az ő ajándékuk.
 
Borsonline interjú:
 
Régi gyerekkori vágyatok valósult meg azzal, hogy Mikulás-ruhában futhattatok a Belvárosban? 
 
Tápai Szabina: Ezt azért nem mondanám. Viszont mindig is szívesen ugrok bele különféle őrültségekbe, és ennek megfelelően én vetettem fel otthon az ötletet, hogy mi lenne, ha mi is beszállnánk ebbe a mókába. Először arra gondoltunk, fusson együtt az egész család, de aztán beláttuk, hogy a három­éves Bence még túl fiatal ehhez a forgataghoz, az édesapjának meg túl sok lenne az ő plusz 16 kilójával a nyakában loholnia, még ha csak 2,3 kilométer is a táv.
 
Milyen más sportot űztök közösen?
 
Tápai Szabina: Ez az első alkalom. Volt ugyan egy közösnek indult Sziget-körünk, de Gábor levágta a táv felét. Most nem tudta, mert majdnem végig kéz a kézben futottunk.
 
Bence nem fogja utólag mégis bánni, hogy kimaradt a buliból?
 
Kucsera Gábor: Tavaly még egy Mikulástól is megijedt és nehezen értette, hogy a piros ruha és a fehér szakáll mögött egy jó ember bújik meg, akitől nem kell félni.
 
Mit jelentett számotokra ez a futás?
 
Tápai Szabina: A közös sportolás élményén kívül át szerettük volna élni az adományozás örömét is. A futók ugyanis az állami gondozott gyerekek részére kamion­nyi ajándékot hoztak, amelyeket az AGOTA alapítvány juttat el a részükre. Mi játékokkal készültünk, de a szervezők felhívására iskolaszerekkel is szépen telt a hatalmas puttony.
 

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!