Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Hírek
Hírek : Kucsera Gábor: Számkivetett lettem, de visszatérek!

Kucsera Gábor: Számkivetett lettem, de visszatérek!

  2017.08.07. 21:29

Egyelőre nem tér vissza kétéves eltiltása lejárta után Kucsera Gábor. Az egykori kajakozó 2015-ben nem ment át egy doppingvizsgálaton. Gábor azonban nem adja fel a karrierjét, ígéri, visszatér. Az utóbbi időben gyerekek edzőjeként is bemutatkozott az egyik budapesti úszóiskolában.


Augusztus 17-én lejár Kucsera Gábor eltiltása. Az egykori kajakozó már hónapokkal ezelőtt jelezte volt főnökeinek, hogy szívesen visszatérne sportolóként és tanácsadóként szeretett sportágához. Mint ismert, két éve tiltották el miután nem ment át egy doppingvizsgálaton. 
 
Már pedzegettem pár volt kollégámnak, hogy visszatérnék az eltiltás után, mert szeretném megmutatni, hogy van még bennem szufla a versenyzéshez, illetve tanácsadóként is szívesen segíteném tapasztalataimmal a fiatalokat, hiszen nálam jobban senki se ismeri ennek a sportágnak az árnyoldalát, voltam a csúcson és megjártam a legmélyebb poklot is. Egyelőre azonban nem érkezett válasz. Amióta eltiltottak, nem sok lehetőséget kaptam a sportágamban, számkivetett lettem, de továbbra sem mondok le arról, hogy egy nap visszatérek és megmutatom a rajongóimnak, hogy vannak még rejtett tartalékaim – mondta Gábor, aki azóta a TV2 számos sikeres műsorában szerepelt, illetve több jól működő vállalkozása is van. 
 
Gábor az otthon töltött két év alatt új kihívásokat keresett kisfia, a most három és fél éves Bence nevelése mellett. A sikeres tévés szereplések nem elégítették ki csillapíthatatlan munkavágyát, és a közelmúltban az élet összesodorta a legendás úszóoktatóval, Mattesz Csillával, akivel pár hete együtt is dolgoznak. 
 
A Vízipók Egyesületben dolgozom együtt Csillával, akinek a lánya osztálytársam volt. Reggeltől estig tanulom tőle a szakmát, közben táboroztatunk is. Egyre több feladatot hagy rám, sőt van, hogy sérült gyerekekkel is foglalkozom. Ahogy itt a kicsiket és a fiamat, Bencét oktatom, eljátszottam már a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha tíz-húsz év múlva az egyik kissrác azzal dicsekedne, hogy nálam kezdte a pályát. Ezért is döntöttem úgy, hogy jövőre beiratkozom a Testnevelési Egyetemre, ahol szeretnék egy edzőit elvégezni – mondta Gábor, aki azt is elárulta, milyen a kisfiát tanítani.  
 
A féltékeny korszakát éli, nehéz volt megszoknia, hogy más gyerekekkel is foglalkozom. Úszni imád, a kajakozás iránti vágyat még nem fedeztem fel benne. Élsportolót azonban sem én, sem az anyja (Tápai Szabina kézilabdázó – a szerk.) nem szeretne belőle nevelni. Rengeteg csoporttársam erőszakkal hajtja a gyereket, én nem szeretnék ezek közé a szülők közé tartozni, hadd döntse el a gyerek, hogy mit akar az élettől.  

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!