Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Hírek
Hírek : Kucsera Gábornak szívmegnagyobbodása van

Kucsera Gábornak szívmegnagyobbodása van

  2017.09.07. 14:51

Kucsera Gábornak oda kell figyelnie magára, hiszen élsportoló múltja nagy terhelést jelentett és jelent ma is a szervezetének. Szívnagyobbodással él, amivel egyelőre nincs problémája, de úgy kell élnie, hogy ne is legyen.


Kucsera Gábort két évre tiltották el a versenyzéstől, ám ez a büntetés már lejárt. A sztár azonban még nem döntötte el teljesen, hogy szeretne-e visszatérni, de próbálkozik. Ultimátumot adott magának, és ha sikerül visszaszereznie versenysúlyát, akkor elkezdeni a tavaszi alapozást. A fizikuma sem a régi, tehát sok dolga lesz, ha vissza akar térni az élsportolók közé.
 
Ráadásul egészségére is figyelnie kell, hiszen az evezőssportok kifejezetten extrém megterhelést jelentenek a keringési rendszernek, és Gábor tudja, hogy ebből komoly gondok adódhatnak. Egykori sporttársa, Kolonics György kilenc évvel ezelőtt szívprobléma miatt vesztette életét, akkor csak egy évvel volt idősebb, mint most Gábor. "Én is szívnagyobbodással élek, mint a legtöbb élsportoló, azaz nagyobb a szívem, mint egy átlagembernek. Az orvosi vizsgálatok szerint azonban jelenleg egészséges vagyok. Nincs bennem félelem, az nem jó hozzáállás egy sportolónál. A családom is nagyon odafigyel rám, de apaként és férjként enélkül is átérzem a felelősséget" – árulta el a hot! Magazinnak Gábor.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!