Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Interjúk
Interjúk : Kucsera Gábor visszatért!

Kucsera Gábor visszatért!

  2015.07.20. 08:59

Hosszú, sikertelen sorozatot tört meg a kajakozó Kucsera Gábor, aki csak azt fájlalja, hogy párostársa nem lehet ott vele Milánóban. 


- A parton azt suttogták az ezer egyes előtt, hogy ha most nem nyer, ez lesz az utolsó futama. Valóban így vágott neki?

- Valami hasonlót éreztem, egy ideje motoszkált bennem a kérdés: lehet, hogy abba kellene hagynom. - mondta  a Vasas 32 éves világ- és Európa-bajnok kajakosa, Kucsera Gábor. Amikor a topon voltam, figyeltem a versenyzőket, akiknek korábban nagy sikereik voltak, de később csak szenvedtek, és arra gondoltam, én nem akarok ilyen helyzetbe kerülni. Akkor már sokkal hasznosabb, ha a családommal töltöm az időt, és játszom a fiammal. Kértem is a barátaimat, ha látják, hogy nem megy, szóljanak rám, ne tegyenek ki ilyen helyzetnek. 

- Mi volt a gond az elmúlt években?

- Erőnlétileg rendben voltam, az edzésmunkát becsülettel elvégeztem, a szivem is vitt előre - mégsem jöttek az eredmények. A probléma mentális eredetű volt. Fejben kellett magamat és a dolgaimat rendbe tenni. Három évvel ezelőtt egy coachot is felkerestem, hogy segítsen megoldást találni, és hasznos is volt a közös munka. A szolnoki hétvége előtt az akkor készített jegyzeteimet újra elővettem. 

- Miben segített a "tananyag" felelevenítése? 

- Rendet rakott a fejemben. Végre sikerült elhinnem, hogy még képes vagyok a sportban arra, amit korábban annyiszor meg tudtam csinálni. Visszatérve az ezer egyeshez, az elmúlt évek sikertelensége miatt azon a futamon elsősorban magamat kellett legyőznöm. Boldog vagyok, hogy sikerült. 

- Kívülről úgy tűnt, könnyen győzhetett volna ötszáz méteren is...

- Furcsa érzésekkel álltam rajthoz azon a futamon. Nagyon szerettem volna, hogy páros- és klubtársamnak, Kugler Attilának is sikerül kivívnia a vébéindulás jogát, ezért eldöntöttem, hogy odafigyelek rá. Ki is néztem kétszer, próbáltam felmérni, hogy hol áll a versenyben. Azt hiszem emiatt lettem második. 

- S hogy teljes legyen az éremkollekció, párosban bronzérmet szereztek ötszáz méteren... Van a hétvégével kapcsolatban hiányérzete?

- Nagyon örülök a jó szereplésnek, amit csupán az árnyal kicsit, hogy klubtásamnak nem sikerült kijutnia a világbajnokságra. Párosban nem volt ellenszer a Hérics, Somorácz duó ellen. nemcsak kiváló versenyzéssel, de nagyon jó idővel nyertek. Ez kecsegtető a vébére nézve, ezzel az időeredménnyel világbajnoki címet is lehet nyerni. Összességében a saját teljesítményemmel elégedett vagyok. Igazán kerek lett ez a hétvége. Sok-sok gratulációt is kaptam, ami nagyon jól esett. Az ilyen sikerek feldobják az embert, és motiválják a folytatásra. 

- A vb-részvétellel a következő öt hét programja nyilvánvalóan kialakult. 

- A világbajnokságig hátrelévő időben újra a kemény edzésmunkáé lesz a főszerep. A mezőnnyel kapcsolatban korábbról vannak tapasztalataim, az nem változott, hogy brutálisan erősek az ellenfelek. Milánóban a célom a tisztes helytállás. 

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!