Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A kilométereket falva...

  2012.04.02. 18:47

Az utolsó blog bejegyzésem óta, túl vagyok a téli alapozáson, ami érzésem szerint jól sikerült, valamint egy 1 hetes erőnléti és pszichológiai felmérésen, amelyet, a világhírű Red Bull salzburgi diagnosztikai és edzőközpontjában végeztek el.

Különleges felkészülés

  2011.10.20. 19:43

Október elsejével belevágtam az őszi munkába. Különleges év előtt állunk, hiszen jövőre már az olimpia a tét a válogatókon. A különleges évhez különleges felkészülés is dukál: egykori párommal és barátommal, Kammerer Zoltánnal az erőnléti munkát Erdei Zsolt személyi edzőjével, Klink Zoltánnal végezzük, aki kőkemény programot diktál nekünk.

Már érzem a feszültséget

  2011.08.01. 17:50

Lassan a célegyenesbe érünk, közeledik a szegedi világbajnokság… Hogy milyen érzés ez? Amikor a csapatbemutató sajtótájékoztatón elhangzott, alig egy hónap van hátra, egy kissé meghökkentem, mert nagyon kevés időnk maradt.

Álmaim négyese

  2011.06.21. 17:30

Szűk egy hét van hátra a négyes válogatóig. Nyugodt is vagyok, és persze izgulok. Nagyon. Nyugodt vagyok, mert álmaim négyesében ülhetek: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos és Boros Gergely a társaim. Ők azok a versenyzők, akikkel mindig is elképzeltem a csapathajót, és az edzések alapján úgy érzem, van keresnivalónk.

Négyes álmok és disznóvásárlás

  2011.03.22. 18:23

Újabb hét, újabb helyszín - ezúttal Sevilla, ahová vasárnap érkeztünk meg a csapattal. Nem mondom, hogy kis lépésekben haladunk, hétfőn délelőtt 16 kilométer iramevezés volt a program, délután pedig már a négyeseket próbálgattuk. 

Változások kora

  2011.02.17. 18:13

Pörögnek az események, változik az életem. Jelentős lépéseket teszek meg mostanság, nagy és nehéz döntésekre szántam és szánom el magam, amelyről itt-ott ugyan már beszélnek, de én addig nem kívánok róla nyilatkozni, amíg nem tisztázódik minden körülmény.

Zugevés este tízkor

  2011.01.26. 15:32

Sífutó tábor. Álmaink álma. Gyönyörű környezet, hóesés, és kőkemény munka. Délelőttönként sífutás, de van futás és kondi is a napi programban. Nem unatkozunk, és jó fáradtak vagyunk minden este, de tudjuk, hogy megéri ez a fáradtság.

Amikor minden "patent"

  2011.01.13. 20:00

Kirobbanó formában vagyok. Már ami a kedvemet illeti. Tényleg minden patent. Jól mennek az edzések, tökéletes a magánéletem, a hátterem, nincs okom semmi panaszra.

Ágyban, párnák közt

  2010.12.08. 13:56

Nekem nagyon bejön az élet itt Törökországban, ahol edzőtáborozunk. Napfényben, melegben, ideális körülmények között nyomtam az ágyat majdnem egy hétig.

Új akarat éled

  2010.10.13. 13:14

A nyár a múlté. A romeltakarítás megtörtént itt belül. Mondhatom azt is: köszönöm, mostmár rendben vagyok. A világbajnokságot követően sokszor megfordultam Szlovéniában, szinte minden hétvégén raftingoltam a barátaimmal, ami nagyon jól feltöltött, kikapcsolt és új energiákat adott a folytatáshoz.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, két gyermekük van: Bence (2013) és Milla (2018)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!