Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : Új akarat éled

Új akarat éled

  2010.10.13. 13:14

A nyár a múlté. A romeltakarítás megtörtént itt belül. Mondhatom azt is: köszönöm, mostmár rendben vagyok. A világbajnokságot követően sokszor megfordultam Szlovéniában, szinte minden hétvégén raftingoltam a barátaimmal, ami nagyon jól feltöltött, kikapcsolt és új energiákat adott a folytatáshoz.


Nem szeretném részletezni, de nagyon sok rossz történt velem az elmúlt időszakban, amit leginkább úgy tudtam és tudok orvosolni, hogy teljes idegszálammal a kajakozásra koncentrálok.

Két hete kezdtük a munkát Sári Nándival, akivel leültünk átbeszélni az elmúlt évek történéseit. Soha nem beszélgettünk ilyen jót még az edzőmmel, aki úgy érzem, megértette és elfogadta az elképzeléseimet. Szükségem van a megújulásra, tudjuk ezt jól mindketten, éppen ezért a kondi- és futóedzéseket nem Nándi, hanem Zala Gyuri irányításával végzem. Más impulzusok érnek, ami nagyon jót tesz nekem. Legfőképpen a szorgalmamnak és az akaratomnak. Itt volt az idő, hogy rádöbbenjek arra, rossz úton járok. Az életem nem jó irányba terelődött, de szerencsére a családom és a legszűkebb baráti köröm támogatásával sikerült visszatalálnom a régi önmagamhoz. Remélem, ez jövőre az eredményeimen is látható lesz. Szeretném elérni, hogy ne egyszerűen beválogassanak, hanem olyan teljesítményt tegyek le az asztalra, ami alapján én válogathatok majd a számok között.

Minden erőmmel azon leszek, hogy azt a Kucsit lássák az emberek, aki 2005-ben és 2006-ban voltam. 2006-ban világbajnoki címet nyertem Szegeden és jövőre ismét ott lesz a világbajnokság!

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!