Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : Változások kora

Változások kora

  2011.02.17. 18:13

Pörögnek az események, változik az életem. Jelentős lépéseket teszek meg mostanság, nagy és nehéz döntésekre szántam és szánom el magam, amelyről itt-ott ugyan már beszélnek, de én addig nem kívánok róla nyilatkozni, amíg nem tisztázódik minden körülmény.


Ez a blog jó fórum arra, hogy tájékoztassam az engem kedvelő vagy éppen nem szerető embereket az életemről, és ígérem, ha itt az ideje, mindenkivel megosztom megújulásom történetét. Mert most éppen megújulok. Igyekszem magam mögött hagyni a fásultságot és próbálok frissen, lelkesen nekivágni egy fontos évnek. Olyan esztendőnek, amelynek dupla súlya van. Egyrészt már az olimpiai kvótákért zajlik a harc, másrészt egy számomra kedves helyszínen, Szegeden lesz a világbajnokság. Azt hiszem, nem kell különösebben ecsetelni miért is lesz olyan fontos, lelkileg sokat adó ez a világbajnokság. Igyekszem mindent megtenni érte.

Pénteken például útra kelek. Elutazom Törökországba, ahol három hétig edzőtáborozunk. A helyszín jól ismert, a körülmények szuperek, vagyis sokat ígér számomra ez a majdnem egy hónap. Ahogyan a sevillai központi tábor is, amelyben ismét lehetőségünk lesz a négyes egységek, no és a párosok tesztelésére is. Hangsúlyozom: nem csak négyesről álmodozom. A fejemben már összeállt valami a párossal kapcsolatban, de egyelőre ez is legyen még az én titkom. Tudjátok, én már megtanultam, egyszer mindennek eljön az ideje…

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!