Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : Négyes álmok és disznóvásárlás

Négyes álmok és disznóvásárlás

  2011.03.22. 18:23

Újabb hét, újabb helyszín - ezúttal Sevilla, ahová vasárnap érkeztünk meg a csapattal. Nem mondom, hogy kis lépésekben haladunk, hétfőn délelőtt 16 kilométer iramevezés volt a program, délután pedig már a négyeseket próbálgattuk. 


Én Dombi Rudival, Gyökös Lajossal és Boros Gerivel ültem egy hajóban, és egész jól eveztünk. Volt benne dinamika, erő, úgy érzem, mindannyian elégedetten szálltunk ki a kajakból az edzés után. Egyébként Sevilla most tökéletes arcát mutatja nekünk. Gyönyörű az idő, csak a szél fúj egy kicsit össze-vissza, és most nyoma sincs a szokásos sevillai nyüzsinek, vagyis élhető az edzőtábor. Jól megférünk a vízen és az étteremben is az angol, a spanyol és a lett válogatott tagjaival, valamint néhány evezős egységgel. A napi munkát Sári Nándi edzéstervei szerint végzem, és átbeszélve a lehetőségeket, a legnagyobb hangsúlyt most a négyesre fektetjük. Mivel eldőlt, hogy Kammerer Zolival nem párosozunk, így számomra marad a csapathajó, az egyesről most már végképp letettem. DE! De azért hajt a kíváncsiság, így megbeszéltük Szalai Békával, hogy kipróbáljuk milyen párost alkotnánk. Bár Béka az elmúlt időszakban beteg volt, hamarosan kerítünk rá lehetőséget, hogy egy hajóba üljünk. Várom már ezt a pillanatot, mert izgat, érdekel, hogy mennyire tudunk összedolgozni.

És hogy mit csináltam mostanság a szabadidőmben? Szerencsére jutott egy-két dologra idő. Törökországból hazatérve Évi meglepetéstortával várta Lujzikámat a repülőtéren. Ám mivel a gyertyát és a tűzijátékot ott nem lehetett meggyújtani, így a gyorsforgalmin félre állva köszöntöttük fel őt születésnapja alkalmából. Vicces volt, ahogy a terepjáró motorháztetőjén lapátoltuk be a tortát. Másnap Fradi-Videoton focimeccs. Szinte sírtam.

Majd három napra elmentünk Mátraszelére a barátokkal. Rengeteget túráztunk, jókat ettünk, igazi kikapcsolódás volt ez a pár nap.

Aztán következett a munka! Lujzikával van egy közös birtokunk a Börzsönyben, Szokolya és Verőce között, ahol idővel majd szeretnénk parasztgazdálkodásba kezdeni. Az elmúlt hétvégén Lujzi másik börzsönyi nyaralójánál elbontottuk a faházat, és átvittük ide, mert szépen lassan megkezdjük a farmunk építését. Az első lakók hamarosan megérkeznek, Lujzival ugyanis disznókat vásárolunk. De a részletekről majd később, mert már vár a délutáni edzés.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!