Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : Már érzem a feszültséget

Már érzem a feszültséget

  2011.08.01. 17:50

Lassan a célegyenesbe érünk, közeledik a szegedi világbajnokság… Hogy milyen érzés ez? Amikor a csapatbemutató sajtótájékoztatón elhangzott, alig egy hónap van hátra, egy kissé meghökkentem, mert nagyon kevés időnk maradt.


De nem kell megijedni, ezt nem a kétségbeesés mondatja velem, nagyon szépen alakul minden a négyessel kapcsolatban. Keményen dolgozunk, jól megy a hajó, klassz az egység, és tényleg megtaláltam a helyem ebben a szerepben. Elégedett vagyok.

Most már minden nap gondolok a világbajnokságra, és érzem belül a feszültséget, amit a környezetemnek kell tolerálnia. De azt hiszem, az elmúlt évek során már megszokták, hogy ilyenkor mindent kizárok, csak saját magammal foglalkozom, és bevallom, egy kicsit elviselhetetlen is vagyok. A versenyek előtt pedig egyenesen utálom, ha hozzám szólnak, ilyenkor szeretek elmélyülni, csak az előttem álló feladatra koncentrálni. Persze most azért még jut idő a lazításra.

Épp a Forma-1-re tartok, szurkolok a Red Bull csapatnak és Vettelnek. A Red Bull csapat tagjaként tavaly lehetőségem volt arra is, hogy bemenjek a kamionba és körülnézzek a boxutcában, ami fantasztikus élményt jelentett.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!