Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : Különleges felkészülés

Különleges felkészülés

  2011.10.20. 19:43

Október elsejével belevágtam az őszi munkába. Különleges év előtt állunk, hiszen jövőre már az olimpia a tét a válogatókon. A különleges évhez különleges felkészülés is dukál: egykori párommal és barátommal, Kammerer Zoltánnal az erőnléti munkát Erdei Zsolt személyi edzőjével, Klink Zoltánnal végezzük, aki kőkemény programot diktál nekünk.


Ilyenkor az ember már előre néz, várja a feladatokat, a kihívásokat, az érzést, hogy minél jobb legyen. Egy ilyen erőltetett menetet egy jó szezonvégi pihenővel lehet megalapozni.

Szerencsére nekem sikerült jól feltöltekeznem: a világbajnokság után a szüleimmel és párommal, Sári Évivel Bibionéban töltöttünk el egy hetet és persze átugrottunk Velencébe is, ahol nem maradhatott ki a gondolázás sem. A gondolásunk a testfelépítésemet látva egyből arról kezdett el faggatni, hogy mit sportolok. Amikor elárultam neki, hogy válogatott kajakozó vagyok, Évi pedig énekesnő, akkor egyből „ránk keresett” az interneten. Persze én egyből megkaptam a kormánylapátot, s miközben a csatornákon irányítottam a hajót, Évi előadásait hallgattuk a netről. Vicces volt… Az olaszországi hét után Bovec volt a következő állomás, ahol raftingoltunk egyet, aztán itthon pihentem rá az őszi alapozásra.

Nemrégiben részt vettem egy jótékonysági rendezvényen is, az A38-as hajón megtartott Bajnokok Napján, ahol 35 sportoló ereklyéjét, köztük az én lapátomat is elárverezték, és a bevételt rászoruló gyerekek kapják meg. Örülök, hogy én is részese lehettem ennek az akciónak.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!