Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : A kilométereket falva...

A kilométereket falva...

  2012.04.02. 18:47

Az utolsó blog bejegyzésem óta, túl vagyok a téli alapozáson, ami érzésem szerint jól sikerült, valamint egy 1 hetes erőnléti és pszichológiai felmérésen, amelyet, a világhírű Red Bull salzburgi diagnosztikai és edzőközpontjában végeztek el.


Eddigi sportpályafutásom alatt még nem készült rólam ilyen alapos kiértékelés. Nagyon örülök, hogy főszponzorom a Red Bull biztosította ezt a lehetőség, így első magyar sportolóként megismerhettem a nem mindennapi DTC-t, vagyis a diagnosztikai és edzőközpontot, amely 2004 óta áll a sportolók rendelkezésére.

Hazaérkezésem után nem sokkal a Sári Nándor vezette csapattal útnak indultunk Portugáliába, edzőtáborozni. Az előző évektől eltérően most 3 hét után, 1 hétre megszakítottuk a felkészülést. Feltöltődést jelentett az a kis idő, amit itthon tölthettem családom és barátaim körében. Most újra Portugáliában vagyunk. Sajnos a múlt héten nem kedvezett nekünk az időjárás, eső, szél nehezítette az evezést. Ennek ellenére nagyon jó hangulatban, ideális körülmények között folyik a felkészülés. Gyűjtjük a kilométereket egyesben és Lujzykával már a párost is próbáljuk összecsiszolni.
 
Vasárnap pihenőnapunk volt, kellemes napsütésre ébredtünk, így elhatároztuk, hogy bérlünk egy autót és irány az óceán-part. Nekem sikerült a farmeromat is megfürdetni, amikor egy nagyobb hullám beterített.
 
 
Remélem, hogy az otthoni kellemes időjárás nem romlik el, mert nem esne jól Dunavarsányban, zord időben vízre szállni április első hetében.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!