Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A válaszokat keresve

  2010.10.13. 13:11

Jó régen jelentkeztem már a blogon, most igyekszem bepótolni az elmaradásomat. Mozgalmas időszakot hozott az életemben a július és az augusztus, és bár nagy reményekkel vágtam neki a poznani világbajnokságnak, meglehetősen csalódottan kellett zárnom ezt az idényt.

Széllel szemben

  2010.10.13. 13:09

Essünk túl a nehezén, kezdjük a csütörtöki nappal. Nem sikerült jól, nem tudtam kiküszöbölni a hullamzás által okozott nehézségeket. Valószínűleg a szél és a cél közelében a partszakaszt szegélyező beton miatt a táv vége felé komoly hullámok nehezítették a feladatomat.

Kemény tapasztalatok

  2010.10.13. 13:08

Túl vagyunk egy újabb Európa-bajnokságon, amelyen sikerült újabb kemény tapasztalatokat szereznem egyesben. Hogy is fogalmazzak? Nagyon durva volt a mezőny Trasonában. Sokkal erősebb, mint amire előzetesen számítottam, és ez a tudat hol ösztönöz, hol elkeserít.

Rutinból aranyérem

  2010.10.13. 13:06

Győzelem párosban, 500 méteren! Kammerer Zolival három éve zsinórban nyerjük ezt a számot, de a futam előtt azért izgultam, mert idő hiányában nem gyakoroltunk kifejezetten rá, csak itt a helyszínen ültünk be a hajóba, Ezért lehet mondani, hogy rutinból csináltuk meg, a végén alaposan elfáradtunk, de szerencsére kitartott az előny és maradék lendület.

Nem vagyok még csúcsformában

  2010.10.13. 13:04

Tegnap a hatodik lettem az egyéni ezresben, kb. 800 méterig versenyben voltam, utána nagyon rákezdtek a vetélytársak. Elégedett vagyok a helyezéssel, mert az eredmények azt mutatják, hogy a fejlődésem ebben a számban úgy alakul, ahogy azt elterveztem, tavaly itt még csak a B-döntőbe fértem be.

Egyesben és párosban is a döntőben

  2010.10.13. 13:03

Az első nap reggelén az 1000 méteres K-1-es (nem, ez nem az a K-1  ) előfutamán vettem részt. Komoly, erős mezőny vonult fel, olimpiai és világbajnokokkal. A célba ötödikként értem, ez továbbjutást ért, nem is szerettem volna jobban kihajtani magam.

Foci vb-lázban égve

  2010.10.13. 13:01

Majdnem egy hónap telt el az utolsó bejelentkezésem óta, ám mentségemre szóljon, hogy valóban sűrű a programom mostanság. Sikeresen túljutottunk a Világkupán, ám most még fontosabb feladat előtt állok: jövő hét végén Szegeden kezdődik a válogató!

Anyás fiúk

  2010.10.13. 12:57

Ha Szolnokra gondolok, beleborzongok. Nem volt egyszerű hétvégém: szörnyű idő, gyenge produkció. Már, ami az egyesemet illeti. Bevallom, nem úgy sikerült ez az ezer méter, ahogyan én azt szépen elképzeltem. De azért van mentségem.

Egy jó sör Albert Flórival

  2010.10.13. 12:55

Mostanában nem mondhatók túl mozgalmasnak a napjaim, természetesen az időm nagy részét az edzések töltik ki. Azért a nagy munka közepén néhány meghívásnak, felkérésnek eleget teszek, és ha tehetem, nem hagyom ki kedvenc csapatom, a Fradi meccseit sem.

Egy "hajóban" a hokisokkal

  2010.10.13. 12:53

Következik a második hét! Szakad az eső, így pillanatnyilag nem sok élvezetet találok a dunavarsányi edzésekben. Lehangoló, amit csak fokoz, hogy éjszaka megpróbálták feltörni a kocsimat. A zárat kiszakították, de nem tudták elvinni az autót. Azért biztos, ami biztos két napszemüveggel megrövidítettek.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!