Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Hírek
Hírek : Kucsera Gábor elárulta a családi titkot: majdnem leállt a kisfia szíve!

Kucsera Gábor elárulta a családi titkot: majdnem leállt a kisfia szíve!

  2018.05.25. 14:06

Miközben novemberre várja az újabb babát a világbajnok kajakos, Kucsera Gábor felesége, a kézilabdázó Tápai Szabina, az apuka beszélt arról, hogy az első gyermek világrajötte bizony komoly veszély közepette zajlott. Bár úgy volt, hogy neje természetes úton hozza a világra Bencét, végül a császározás mellett döntöttek az orvosok, mire végül mégiscsak megindult a szülés.


- A kisfiam a szülőcsatornában a fejével tolta maga előtt a köldökzsinórt, és majdnem leállt a szívverése. A nagy ijedtség ellenére végül minden a legnagyobb rendben zajlott – mesélt a a Star magazinnak Kucsera.
 
A kajakos azt sem hallgatta el, hogy kapcsolatukban voltak nehézségek, és igazából a gyermekük „lehelt életet a házasságukba”.
 
Olyannyira, hogy most jön a kistestvér, novemberre várható a baba születése. Beni már nagyon várja és örül neki. Az apuka is nagyon várja már, mint mondja, édes lesz számára az újabb teher, s úgy érzi, Bencével is jól megtalálja az összhangot.
 
Az első gyerkőccel kapcsolatos nehézségek után most programozott császárra van kiírva Szabina, ilyen előzmények után jobb elkerülni a veszélyeket.
 
Az életük harmonikus.
 
Volt idő, amikor nagyon nem találtuk egymást. A hullámvölgy legalján voltunk. Aztán rájöttünk, hogy ha nem változtatunk saját magunkon, inkább előbb, mint utóbb, szét fogunk menni – tette hozzá a lapnak Kucsera. Szerinte egyébként a feleségének jót tett az idő múlása, kinőtte a féltékenységet, amivel férjét az őrületbe tudta kergetni. Most remekül megvannak, az újabb baba érkezését nem is a kapcsolat megmentéséért vállalták, épp ellenkezőleg.
 
Szabina inkább kislányt szeretne, ám én jobban örülnék, ha ismét fiú lenne, de egy a lényeg: Kucsera legyen – viccelődött a kajakos.

 

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!