Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Hírek
Hírek : Kucsera Gábor a fiáról: „Nem volt könnyű kettesben”

Kucsera Gábor a fiáról: „Nem volt könnyű kettesben”

  2018.08.02. 09:45

Kucsera Gábor kisfia, Beni egyéves volt, amikor édesapját eltiltották a profi sporttól. A sportoló arról beszélt, hogyan élte meg ezt az időszakot úgy, hogy hirtelen nagyon sokat volt együtt a gyerekével.


Az Apa Magazin legújabb számában igazi bajnok apákkal ismerkedhetünk meg, olyan férfiakkal, akik felértek a csúcsra, akár úgy is, hogy közben egy kisgyermek gondozásából is kivették a részüket. Kucsera Gábor is megosztja tapasztalatait az olvasókkal. 

Kucsera Gábor kisfia, Bence egyéves volt, amikor a sportolót eltiltották a versenyzéstől, azóta ő van vele otthon. Az elején nem volt könnyű kettesben, hiszen akárhogy is, de eléggé megviselt az egész eltiltási hercehurca – meséli őszintén az egykori kajakozó.
 
„Nem voltam valami jó passzban, ráadásul ott volt egy egyéves gyerek, akiről nekem kellett gondoskodnom, vagyis egy egészen más szituációban találtam magam, mint addigi életem során bármikor. Aztán persze eljött az a pont, amikor rájöttem, nem lehet sokáig nyalogatnom a sebeimet, hiszen itt van mellettem egy kisfiú, aki számít rám, és akivel foglalkoznom kell, úgyhogy elkezdtünk együtt jönni-menni” – teszi hozzá Kucsera Gábor, aki a bölcsibe való szoktatás feladatát is magára vállalta.
 
Gábor és felesége, Tápai Szabina kézilabdázó mindig odafigyelnek arra, hogy kettesben is tudjanak lenni, és ebben a család is nagyon sokat segít nekik. „Igazából annyira szeretünk hármasban lenni, hogy sokszor nincs szívünk leadni Bencét, inkább közösen csinálunk programot. Novemberre várjuk a testvért. Én szeretnék három gyereket, de majd meglátjuk, hogy alakul az élet.”

 

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!