Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Hírek
Hírek : Kocsmából ment az esküvőjére Kucsera Gábor!

Kocsmából ment az esküvőjére Kucsera Gábor!

  2018.10.17. 09:07

Emlékezetesre sikerült Kucsera Gábor esküvői előkészülete, akit ha nem hív fel menyasszonya, akkor lekési a szertartást. Gábor az ügyben ártatlannak érzi magát, hisz fogalma sem volt arról, hogy barátai miért hívják a Könyvtárba.


Nyáron volt öt éve, hogy a két sztársportoló örök hűséget fogadott egymásnak, noha az esküvőjük egy random kocsmalátogatás miatt majdnem elmaradt. Kucsera Gábor és Tápai Szabina nem mindennapi módon mondták ki egymásnak a boldogító igent. A fiatal házasok életük legszebb napját mai napig nem felejtik, bár a kajakosnak lehet, homályosabb emlékei vannak erről, mint a feleségnek. Kucsera Gábor a TV2-n futó Sztárok és párok című műsor ma este látható adásában idézi fel a történteket, amit most a Borsnak is felelevenített.
 
Az esküvői készülődés előtt elmentünk edzeni egyet a haverokkal, és megbeszéltük, hogy utána mindnyájan átjönnek hozzám, és felöltöztetnek úgy, ahogy kell. Szabinak a barátnői segítettek, nekem a fiúk, csakhogy a nagy­ készülődés közben előkerült egy üveg jóféle pálinka – kezdi nevetve lapunknak Kucsera Gábor, aki nem tagadja: fogadalma kimondása előtt megalapozták a srácokkal a hangulatot.
 
Tény, hogy elég jókedvűre ittuk magunkat, de a legszebb az egészben, hogy a történet itt még koránt sem ért véget. Az egyik hülye spanom ugyanis az Árpád hídnál kitalálta, hogy menjünk be a helyi Könyvtárba művelődni egy kicsit. Nem is értettem az egészet, hogy erre miért pont az esküvőmön van szükség, de addig-addig mondogatta, míg rá nem bólintottam. Gondoltam, az a néhány perc úgyis belefér. Mikor megérkeztünk, csak akkor láttam, hogy a Könyvtár, az egyben egy krimó is. Ha már ott voltunk persze, koccintottunk egyet, aztán sorra jöttek a „kilépők”. A nagy dajdaj közben szerencsémre hívott Szabina, hogy hol az istenben vagyok, mert már minden vendég ott van – idézi fel élete legszebb napját a kajakos, aki végül kisebb-nagyobb sikerrel, de odaért a szertartásra.
 
Igaz, különlegesebbre sikeredett a tervezettnél, és ha vidáman is, de végül odaértem, és ez a lényeg – fűzi hozzá viccesen a férj, aki nem mindennapi lakodalmát a mai napig felemlegetik a haverjai.
 
A Sztárok és párok adásában a műsorvezető, Kasza Tibi is jót derült Kucsera és Tápai Szabina történetén, akik a szto­riz­ga­tá­sok közben egyébként a játékról sem feledkeztek meg.
 
Nagy örömmel vállaltuk a felkérést, Tibi ugyanis jó barátunk, így az ő jelenléte szinte garancia a szórakoztatásra. Bár a párok megtippelésében én annyira nem brillíroztam, Szabina azonban helyettem is megmondta, hogy kik azok, akik együtt érkeztek. Nem is értem ezeket a női megérzéseket – jegyzi meg nevetve.

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!