Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Hírek
Hírek : Gólyahír: megszületett Kucsera Gábor és Tápai Szabina kislánya

Gólyahír: megszületett Kucsera Gábor és Tápai Szabina kislánya

  2018.12.09. 19:57

Nagy a boldogság Kucsera Gáboréknál, Tápai Szabina a múlt héten világra hozta második gyermeküket. A kislány a Milla keresztnevet kapta.


Szabina öt éve császármetszéssel szülte a fiát, ezért irányított szülést javasolt az orvos. Meghatározta a napot és az órát, a várandós édesanyának mikor kell a kórházba érkeznie. „Mivel Beni világra jötténél életmentő császármetszésre volt szükség, nem kockáztathattunk – meséli az édesanya. - Reggel 7-kor értünk Gáborral a kórházba, és 9-kor már magunkhoz is ölelhettük a kislányunkat.” Milla 51 centivel és 3560 grammal jött világra. Szabina elárulta, férje végig mellette volt, a császármetszésnél azonban nem lehetett bent, ám elsőként ő foghatta kezébe a babát…
 
Beni kiküldte a rokonokat…
„Amíg a műtétemet befejezte az orvos, Gábor végig követte a kislányunkat – folytatja az anyuka. – Látta, ahogy a nővérek megmérik a súlyát, a testhosszát, és videóra is vette. Fantasztikus érzés volt, és persze azóta sem tudok betelni a kisbabámmal.” A szülők számára örökké emlékezetesek maradnak azok a pillanatok is, amikor a kislányt megmutatták a bátyjának. „Benit előző este elvittük a nagymamájához, tőle ment óvodába, nem akartuk felborítani a napirendjét. Onnan viszont már egyből a kórházba hozta be az apukája, hogy megismerkedhessen végre a kistestvérével. Fantasztikus volt látni, ahogy Bence a karjába veszi, és babusgatja. Nekem úgy tűnt, mintha már ismernék egymást. Mintha Milla pontosan tudná, hogy Beni az ő nagy és okos bátyja, akire majd mindenkor számíthat. Ez alighanem annak köszönhető, hogy a fiam rengetegszer beszélt hozzá, amikor a lányunk még a pocakomban volt. A legmeghatóbb pillanat csak ezután következett: Beni megkérte a családtagokat és barátokat, hogy a kórteremben hagyjanak kicsit magunkra bennünket. Akkor voltunk négyesben először, ami feledhetetlen mindannyiunk számára… Olyan szerelmes üzeneteket kapok azóta a férjemtől, hogy el sem tudom mondani. Azt írja, így lett teljes a családunk, neki ez a tökéletes boldogság. Közben persze kérdezget, hogy én is boldog vagyok-e? Hát persze, hogy az vagyok!”
 
Le akarták beszélni a névről
Vajon miért a Milla keresztnevet választották Kucseráék? Szabina elmondta, az utónévkönyvben nem igazán talált megfelelőt. A színésznő Mila Kunisé azonban mindig is tetszett neki, bár egy l-lel számára az sem az igazi. „Újra fellapoztam az utónévkönyvet, és
akkor vettem észre, hogy két l-lel is írhatják a Milát. Többé már nem is volt kérdés, hogy ez lesz a gyerekünk neve. A család persze le akart beszélni róla, nem tetszett nekik, de lassan hozzászoktak. Az utóbbi hónapokban már mindenki így szólította a lányomat a hasamban. Úgyhogy mire megérkezett, már az egész család imádja a Millát.”
 
Csodaszép szoba a babának
És persze magát a kislányt is. Kíváncsi baba, gyakran van nyitva a szeme, egyre jobban érdeklődik a világ iránt. Az édesapja határtalanul büszke, hogy lánya is van már. „Előre tudtam, hogy azonnal szerelmesek lesznek egymásba, és ez így is történt. Jó látni, hogy a férjem mennyire odáig van érte.”
 
Anya és lánya a hét végén már haza is mehettek a kórházból, a gyereket csodaszép szoba fogadta. Kucseráék egy hónapja költöztek be új otthonukba, amit pontosan azért választottak, hogy Szabinának ne kelljen a kisbabával a földszint és az emelet között lépcsőznie. Szerencsére minden időben elkészült a kicsi érkezéséig, így már négyesben élvezhetik szép és tágas lakásukat.
 
Másnap beindult a teje
Szerencsére Beni születésénél is rengeteg teje volt és ezőttal is a második napon beindult a tejelválasztás. Mivel a fiát tizenöt hónapig anyatejjel táplálta, reméli, Millával sem lesz másképp. A kislány egyébként nemigen sír, jóllehet az első pár éjszakán sokat volt ébren.

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!