Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Interjúk
Interjúk : Kucsera Gábor: Nehéz feldolgoznom, hogy vége

Kucsera Gábor: Nehéz feldolgoznom, hogy vége

  2016.02.15. 18:27

Budapest — Kucsera Gábor (33) a TV2-n futó Édes élet című valóságshow sztárjaként úgy tűnik, felhőtlenül éli a mindennapjait, de a Story-gálán a feleségével, a kézilabdázó Tápai Szabinával (30) megjelenő világ- és Európa-bajnok kajakos a Blikknek bevallotta: lelkileg még mindig nem dolgozta fel, hogy a kokainozása miatt vége lett a sportolói karrierjének.


- Mennyire szereti az ilyesfajta rendezvényeket?
- Kucsera Gábor: Még nem voltunk Story-gálán, ez az első alkalom.
 
- Buliznak?
- Kucsera: Én személy szerint bulizni szeretek, feszengeni annyira nem. Az itteni nem az én közegem. Hiába szerepelünk mostanában sokat a médiában, azért furán éreztem magam.
 
- Azért a kimenő csak jólesik így, Valentin-nap környékén?
- Kucsera: Miért, mikor van Valentin-nap? (nevet)
 
- Valóban, sokat szerepelt mostanában, de ezt köszönheti magának is, hiszen kokainozott és lebukott. Hogy van?
- Kucsera: Köszönöm, jól vagyok. Egy fejezet lezárult az életemben, és most új kezdődik.
 
- Ez mit jelent, ha a 2016-os évről beszélünk?
- Kucsera: Remélem, jobb lesz, mint a 2015-ös, hiszen az jól indult, de rosszul végződött. Ez az esztendő eddig remek, remélem, így is marad.

- Látjuk még versenyezni?
- Kucsera: Szerintem nem.
 
- Lezárta a karrierjét?
- Kucsera: Próbálom.
 
- Sajnálja? Lelkileg megviseli?
- Kucsera: Rosszul érint. Illetve mikor hogy. Néha jól, néha nem. Próbálom elfojtani magamban az érzéseket. A téli időszakot, az ilyenkor esedékes felkészülést, a hóban futást és az úszást sosem szerettem. Február végén, március elején indultunk mindig edzőtáborozni, jön majd a jó idő. Szerintem akkor fogok megreccseni. Bízom benne persze, hogy ez nem történik meg, Szabina sokat segít nekem. Nehéz feldolgoznom, hogy vége. Ám minden rosszban van valami jó, így most több időt vagyok együtt a fiammal, Bencével, ami eszméletlenül sok erőt ad. Persze ha egyedül maradok, akkor előjön az, ami volt.
 
- Bence egyedül marad? Vagy lesz testvére?
- Kucsera: Gondolkodunk második gyerekben. Két-három éven belül, szerintem reálissá válhat a terv. Szabina még sportol, de ha abbahagyja a kézilabdát, jöhet a második baba. Szeretnénk egy kislányt, a harmadik után pedig majd felvesszük a tízmilliót... (nevet)
 
Két évre tiltották el
 
Kucserát tavaly júliusban, a szolnoki vb-válogató után ellenőrizték, vizeletében drogfogyasztás nyomaira utaló származékokat találtak. Elismerte, hogy kokaint fogyasztott. Ügyében december végén született ítélet, két évre tiltották el. A sportoló arra hivatkozott, hogy a kábítószert a versenyidőszakon kívül használta, s nem a sportteljesítmény fokozása volt a célja.
 
Forrás: Blikk

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, két gyermekük van: Bence (2013) és Milla (2018)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!