Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Interjúk
Interjúk : Tápai Szabina és Kucsera Gábor: Mindig bíznak egymásban

Tápai Szabina és Kucsera Gábor: Mindig bíznak egymásban

  2016.11.11. 08:11

Kevésen múlt, hogy az első hét győztesei legyenek a Tv2 vetélkedőjében a Drágám, add az életed!-ben. Tápai Szabina és Kucsera Gábor nagyon élvezte a játékot, a népszerű házaspár visszatér a szuperdöntőre.


- Talpraesett párosként mutatkoztak be a Drágám, add az életed! vetélkedőben.

- Tápai Szabina: Kíváncsian vártam, kiderül-e a műsorban, hogy mennyire ismerjük egymást. Mert ez a játék főként erről szól, a nőknek ismerniük kell a párjukat ahhoz, hogy olyan feladatra küldjék, amit teljesíteni is tud. Éppen ezért az első hét után büszke voltam magamra, mert csak egyetlen olyan feladatra küldtem Gábort, amit nem tudott megcsinálni. Élveztem a taktikázást, az "idegek harcát" a licitek alatt.

- Kucsera Gábor: Nagyon jól éreztük magunkat a forgatásokon, és tényleg kiderült, hogy Szabina milyen jól ismer. Azt is tudta, mi az a feladat, amit el kell engedni - például a különböző ételek felismerése a kedvesünk lehelete alapján -, amit biztosan nem tudtam volna teljesíteni. Ugyanakkor ebben a játékban a férfiak bábuk, azt kell csinálni, amit a nől mondanak.

- Milyen volt Gábor fejével gondolkodni a licitek alatt?

- Tápai Szabina: Abszolút nem az ő fejével gondolkodtam. (Nevet.) Amúgy is önfejű vagyok, a saját logikámat követve próbáltam olyan feladatokat választani neki, amikben jó lehet. Ugyan sokszor úgy álltunk egy kihívás elé, hogy Gábor azt kérdezte, "ezt komolyan gondoltad?", de ismerem annyira, hogy tudjam: ha odaállítják egy feladat elé, mindenáron meg akarja csinálni. Maximálisan bíztam benne.

- Kucsera Gábor: Időnként próbáltam szuggerálni Szabinát, hogy jó, most már álljunk meg. Főleg, amikor olyan távlatokba szaladtunk el, ami az átlagteljesítmény duplája volt már, én meg csak néztem, hogy hová tolják még feljebb a licitet...

Tápai Szabina: Igen, folyamatosan olyan érzésem volt, hogy azt kívánja, jó lenne, ha egyszer csöndben maradnék már végre. (Nevet.)

- Volt is egy feladat, amikor Szabina azt mondta: ha elsőre sikerül Gábornak, akkor egy napig csendben marad. Első próbálkozásra sikerült megoldani.

- Kucsera Gábor: Ez a kijelentés nagy motiváció. Szabina hihetetlen sokat tud beszélni, ugyanakkor nekem is van idegesítő szokásom: állandóan szekálom. Szerintem nem létezik olyan, hogy mintapár, nálunk is megvannak a hétköznapi problémák, de ettől zajlik és szép a házasélet.

- Kipróbálnák a fordított játékot? Gábor licitál, Szabina megoldja a feladatokat.

- Tápai Szabina: Nagyon kipróbálnám, hadd éljék ki magukat egyszer a férfiak is. De biztos azt mondanám neki, hogy még tovább kellett volna licitálnia.

- Kucsera Gábor: Jó lenne egy ilyen fordított hét! Még akkor is, ha biztos: kettőnk közül Szabina jobb a licitben, ő az életben is mindenre imád alkudozni.

- Egy riportban láttam, hogy újra elkezdett edzeni és tervezni, hogy visszatér a kajakozáshoz.

- Kucsera Gábor: Tettem egy merész kijelentést. Az igazság az, hogy nem szeretem az életemben a "mi lett volna, ha" kérdéseket, jobb mindent lezárni. A forgatások alatt azt éreztem, hogy hiába hagytam ki egy év edzést, még mindig oda tudom tenni magam egy feladatban, jól tudok koncentrálni egy kihívásra. Elkezdtem újra edzeni ls nagyon elkaptam a fonalat. Visszatért egy rendszer az életembe, felszabadultabb lettem, jól érzem magam a bőrömben. Ezért jött az elképzelés, hogy újra megpróbálhatnám a kajakozást is, de természetesen ez nem megy egyik percről a másikra. Ha télen vissza tudom hozni azt az edzettségi állapotot, ami szükséges ahhoz, hogy vízre szálljak, akkor jön még csak a kezdet.... Az eltiltásomból hátravan még egy év, és minimum ennyi időre szükségem is van ahhoz, hogy újra formába lendüljek. De ha a szervezetem, a testem engedi, úgy látom, hogy menni fog, támogatnak is benne, akkor megcsinálom. Ha pedig nem így lesz, akkor legalább megpróbáltam, és lezárhatom az egészet.

- Mi a helyzet a kézilabdával?

- Tápai Szabina: A sportot nem tudom abbahagyni, kell a mozgás, számomra a kikapcsolódást is jelenti. Jelenleg nincs szó visszatérésről, ha azonban jönne olyan lehetőség, ami elgondolkodtatna, akkor nem biztos, hogy nemet mondanék. Úgy érzem, simán lenne még bennem annyi, hogy tudjak kézilabdázni, megátjuk, mit hoz a jövő.

- Gyermekük, Bence hároméves lett. Milyen a kisfiú?

- Tápai Szabina: Határozott egyéniség, mondjuk a szüleit nézve ez nem meglepő. (Nevet.) A szövegelést is örökölte, rettentő sokat beszél, néha hantázik is, át akar ejteni a palánkon. Óriási fazon, nagy élet- és mozgáskedvvel, most tanultunk meg kétkerekűzni, nagyon szereti a bringázást.

- A labdát vagy inkább a lapátot választaná?

- Kucsera Gábor: Nagyon jó labdaérzéke van, mindkét kézzel ügyesen dob, ezt az anyukájától örökölte. A kajakról annyit tud, hogy apa azt csinálta, látta a tévében. Egyébként jobban szeretném, ha inkább labdasportot választana, kézi- vagy vízilabdában tudnám elképzelni. De Szabinával megbeszéltük, hogy semmit nem erőltetünk rá - nehéz is lenne, mert már most megvan a saját akarata.

Forrás: Heti TV magazin

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!