Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Interjúk
Interjúk : Kucsera Gábor megvalósítja gyermekkori álmát

Kucsera Gábor megvalósítja gyermekkori álmát

influencermagazin.hu  2021.05.25. 09:44

Kucsera Gábor nemrég egy különleges videót osztott meg az Instagram oldalán, amely egy különleges eseményre invitálja a kalandvágyó gyermekeket. A világbajnok magyar kajakozót, a Holiday – maker táboroztató cége kereste fel azzal, hogy közösen megszervezzék a speciális értékeket képviselő és a falusi élményeket nyújtó tábort.


Hogyan jött a tábor megszervezésének ötlete?
 
Én nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, s ez akkor is kiderült, amikor a kisfiamat, Benit elvittem egy úszótáborba. A gyerekek edzője láthatta bennem a képességet, hogy értek a gyerekek nyelvén, így egy nap után rám bízott egy kezdő csapatot, hogy én felügyeljem őket. Fárasztó volt, de nagyon élveztem a feladatot.– Ezt az élményt meséltem el egy interjú során, aminek hatására  keresett fel a táboroztató cég, hogy segítsek nekik még jobban megismertetni ezt és az ehhez hasonló eseményeket.
 
Milyen programokra számíthatnak az érdeklődők?
 
A tábor során nagyon sok klassz programon vehetnek részt a gyerekek, emellett a helyszín is mesébe illő lesz, hiszen a Nagyvázsonyi Igásló Központ ad otthont majd a nyári rendezvénynek. Terveink közt szerepel többek közt, hogy lovaskocsikázunk a Balaton parton, meglessük a fazekasság, illetve a kovácsolás rejtelmeit, joghurtot, sajtot, illetve vajat készítünk, és végül, de nem utolsó sorban az állattartás fortélyaiba is betekintést nyerhetnek a gyerekek.
 
Milyen értékeket szeretnél közvetíteni a táborral?
 
Szeretnénk, ha aktívan egymásra figyelnének a résztvevők és tényleg egy közösségi élményt nyújtana nekik ez a tábor, ezért az a tervünk, hogy az esemény ideje alatt a gyerekek minél kevesebb időt töltsenek az online térben. Az esemény egyik legfontosabb üzenete a fiatalok számára, hogy milyen fáradtságos munkával kerül az asztalra az a joghurt, tej vagy sajt, amiket nap, mint nap fogyasztanak, ezzel is felhívva a figyelmet a régi értékekre.
 
Téged milyen személyes élmények fűznek a falusi élethez?
 
A nagymamám testvére Szolnok mellett egy kis faluban lakott, ezáltal én is nagyon sok időt töltöttem a Tisza mellett. Számos csínytevés és kaland fűz ezekhez az évekhez, mondhatnám azt is, hogy meghatározó élményeket szereztem. A tábor által remélem, hogy a résztvevő gyerekek hasonló tapasztalatokkal gazdagodnak.

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már sok éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!