Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Interjúk

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Kucsera Gábor: Nehéz feldolgoznom, hogy vége

  2016.02.15. 18:27

Budapest — Kucsera Gábor (33) a TV2-n futó Édes élet című valóságshow sztárjaként úgy tűnik, felhőtlenül éli a mindennapjait, de a Story-gálán a feleségével, a kézilabdázó Tápai Szabinával (30) megjelenő világ- és Európa-bajnok kajakos a Blikknek bevallotta: lelkileg még mindig nem dolgozta fel, hogy a kokainozása miatt vége lett a sportolói karrierjének.

Kucsera, a nevető sokadik

  2015.07.21. 18:59

Lezajlottak az utolsó világbajnoki válogatók, K1 1000 méteren Kucsera Gábor utazhat Milánóba.

Kucsera Gábor visszatért!

  2015.07.20. 08:59

Hosszú, sikertelen sorozatot tört meg a kajakozó Kucsera Gábor, aki csak azt fájlalja, hogy párostársa nem lehet ott vele Milánóban. 

Kucsera Gábor és Kucsera-Tápai Szabina: Szerelem második látásra

  2013.11.17. 11:19

Hogyan lesz egy házasság-ellenes férfiból vőlegény? A szakítás utáni újrakezdésből hogyan kerekedik egy talán még nagyobb szerelem? A többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos, Kucsera Gábor és a gyönyörű kézis lány, Tápai Szabina története.

Kucsera Gábor: Hagyjon békén a bulvár!

  2013.11.03. 18:54

Kucsera Gábor három hete kőkemény feltételekkel kapta meg a belépőt Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatába. A celebséggel már tavaly leszámolt, a bulvármédia nem is tudja az új telefonszámát, de légből kapott nyilatkozatokkal még ott tartják régi szerepében. Elismeri, hogy az átbulizott évei elvesztek, de továbbra is az olimpiai bajnoki cím az álma. Segítőt fogadott, családot alapított, az ismerősei rá se ismernek. Egy éve van, hogy újra letegyen valamit az asztalra.

Kucsera Gábor: Tudatosság az élsportban és a hétköznapokban

  2013.10.31. 15:11

Kucsera Gábor új szponzorra talált a BioTech USA-nál! A világ- és Európa bajnok kajakosunkkal beszélgettünk arról, hogy miért fontos a tudatos táplálkozás a hétköznapokban is, és megkérdeztük, milyen táplálékkiegészítőket fogyaszt egy állóképességi sportoló.

Kucsera Gábor és Kucsera-Tápai Szabina: Előbb szappanopera, aztán család

  2013.09.06. 19:50

Nem sokáig áll már egy-egyre a családon belüli „párbaj”, hiszen várhatóan október közepén érkezik Kucsera Gábor és felesége, Kucsera-Tápai Szabina első gyermeke, Bence, ezzel pedig a Fradi-érzelműek kerülnek többségbe a familiában. Pontosabban így gondolja a leendő apa, aki már most biztosra veszi, együtt járnak majd meccsekre a fiával, eszerint pedig kétségkívül őt is hamar elkapja a zöld-fehér láz. A gyermekvárásról, sportról, kapcsolatuk kialakulásáról és természetesen a fradizmusról is vallott a házaspár.

Kucsera Gábor: Sikerek és újrakezdés

  2013.06.04. 11:52

Ha Kucsera Gábor történetesen nem világbajnok kajakozó, hanem filmszínész lenne, bizonyára olyan szerepekben láthatnánk, ahol a férfias őserő megtestesítése lenne a feladata. Külsejét tekintve vitathatatlanul alkalmas a „hős férfi" archetípusának megformálására, aki harcra, győzelemre született, az Istenek kegyeltje, és a női szívek bálványa, akár a görög félistenek az ókori mondákban.

Kucsera Gábor: Újra felálltam a padlóról

  2013.04.28. 19:01

Többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, jó párszor volt az év sportolója. Csak az olimpiákkal nem volt szerencséje.  Egy időben úgy tűnt, hogy kicsit beszippantotta a "celebvilág", de ez már elmúlt. Kérdés, hogy mi van most, és hogyan tovább?

Kucsera Gábor újra edzésben

  2011.10.26. 12:15

Kucsera Gábor a szeptemberi szabadságáról visszatérve belevetette magát az edzésekbe. Új erőnléti edzésmódszereiről beszélgettünk vele, de természetesen szóba került az augusztusi Red Bull Vízisprint is.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!