Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Hírek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Kucsera Gábor: Az állatok szeretete a gyermekekbe van kódolva

magyarallatvedelem.hu  2021.09.06. 08:59

Kucsera Gábor, világbajnok kajakozó sosem rejtette véka alá, hogy kiáll az állatok mellett: közösségi média oldalán többször találkozhattunk már állatokkal, a mai napig részt vesz a német juhászkutya fajtamentés akcióiban, de sétált már vakvezető kutyákért is. A nagyszerű sportoló idén pedig egy olyan tábort szervezett, ahol a gyermekek megismerkedhettek a falusi élettel – így természetesen a haszonállatokkal is. A jól sikerült táborról, a gyermekek állatszeretetéről beszélgettünk.

Kucsera Gábor: Nem fogok titkolózni a gyerekeim előtt

Best magazin  2020.11.30. 09:06

Nem ez a kedvenc témája… De mivel még mindig előfordul, hogy megtalálják a kajakos pályafutását derékba törő kokainozás miatt, úgy döntött, elmondja, ami a szívét nyomja.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor: Jót tett Milla érkezése a családunknak

BEST magazin  2019.01.19. 17:49

A kislány születése alaposan megváltoztatta az életüket. Akármennyire is hihetetlenül hangzik, nem abba az irányba, amire sokan tippelnének. A második gyerek lehalkította, lenyugtatta őket. Az olaszos hév már a múlté, egészen más melegíti már a szívüket.

Gólyahír: megszületett Kucsera Gábor és Tápai Szabina kislánya

  2018.12.09. 19:57

Nagy a boldogság Kucsera Gáboréknál, Tápai Szabina a múlt héten világra hozta második gyermeküket. A kislány a Milla keresztnevet kapta.

Kocsmából ment az esküvőjére Kucsera Gábor!

  2018.10.17. 09:07

Emlékezetesre sikerült Kucsera Gábor esküvői előkészülete, akit ha nem hív fel menyasszonya, akkor lekési a szertartást. Gábor az ügyben ártatlannak érzi magát, hisz fogalma sem volt arról, hogy barátai miért hívják a Könyvtárba.

Kucsera Gábor a fiáról: „Nem volt könnyű kettesben”

  2018.08.02. 09:45

Kucsera Gábor kisfia, Beni egyéves volt, amikor édesapját eltiltották a profi sporttól. A sportoló arról beszélt, hogyan élte meg ezt az időszakot úgy, hogy hirtelen nagyon sokat volt együtt a gyerekével.

Kucsera Gábor elárulta a családi titkot: majdnem leállt a kisfia szíve!

  2018.05.25. 14:06

Miközben novemberre várja az újabb babát a világbajnok kajakos, Kucsera Gábor felesége, a kézilabdázó Tápai Szabina, az apuka beszélt arról, hogy az első gyermek világrajötte bizony komoly veszély közepette zajlott. Bár úgy volt, hogy neje természetes úton hozza a világra Bencét, végül a császározás mellett döntöttek az orvosok, mire végül mégiscsak megindult a szülés.

Novemberre várja második gyermekük érkezését Tápai Szabina és Kucsera Gábor

  2018.05.02. 15:05

Nagy bejelentést tett Tápai Szabina és Kucsera Gábor: novemberben érkezik a második babájuk. A házaspár boldogsága határtalan, kisfiuk, Bence pedig már alig várja, hogy legyen egy otthoni „játszó pajtása”.

Kucsera Gábor: tudjuk, mit vállalunk, így nem lesz mit megbánni

  2018.03.09. 14:18

Évekre volt szükségük ahhoz, hogy ne maradjon bennük kérdés a jövőt illetően. Ma már mindketten készek áldozatot hozni annak érdekében, hogy bővüljön a családjuk.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor ismét babát terveznek

Trimeszter  2018.02.15. 09:46

Az élsportoló páros elérkezettnek látja az időt arra, hogy kisfiúk testvért kapjon. Mivel mindketten az egészséges életmód és a sport elkötelezett hívei, jól tudják, hogy egy ilyen kihívásra nem csak lelkileg, hanem testileg is fel kell készülni, így nem csoda, hogy már a baba tervezésének szakaszában is segítségül hívták a Trimeszter várandósvitamint.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már sok éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!