Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Interjúk

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Kucsera Gábor megvalósítja gyermekkori álmát

influencermagazin.hu  2021.05.25. 09:44

Kucsera Gábor nemrég egy különleges videót osztott meg az Instagram oldalán, amely egy különleges eseményre invitálja a kalandvágyó gyermekeket. A világbajnok magyar kajakozót, a Holiday – maker táboroztató cége kereste fel azzal, hogy közösen megszervezzék a speciális értékeket képviselő és a falusi élményeket nyújtó tábort.

Kucsera Gábor: A bélyeget legalább levakarhatnák rólam

Magyar Nemzet  2020.12.21. 08:30

Az első számú sportceleb Magyarországon, amihez – női szíveket megdobogtató fizimiska, szálfatermet és ebben a közegben kirívóan természetes viselkedés – minden adottsága megvan. Kucsera Gábor olykor gyakorolja ezt a szerepet, de nem azonosul vele, a mai napig kajakosnak tartja magát, éppen ezért a Pekingben elszalasztott olimpiai aranyérem élete legnagyobb csalódása.

Kucsera Gábor: Nem volt kérdés, hogy vállalom Peti mentorálását

  2019.10.13. 21:02

Magasság és mélység. A világbajnok kajakos, olimpikon mindkét végletet megjárta ahhoz, hogy most origoban legyen önmagával és a világgal. Visszatért az alapokhoz, amire valahol mindvégig tudatosan készült. Az értékalapú nevelésben hisz, legyen szó családjáról vagy éppen mentoráltjáról. Kucsera Gáborral beszélgettünk.

Kucsera Gábor: A fiammal cimborák vagyunk!

HOT magazin  2018.08.30. 14:04

Az olimpikon minden erejével azon van, hogy a példaképe lehessen a négy és fél éves fiának, Beninek. Bár Gábor a múltban hozott hibás döntéseket - köztudott, hogy az élsportolói karrierjének is a drogok vetettek véget -, mindezt esze ágában sincs eltitkolni a gyermeke elől.

Kucsera Gábor és Tápai Szabina: Nem változtatjuk meg egymást!

  2017.02.12. 20:40

Nem mindig van alkalom arra, hogy egy olyan párnak rendezzünk esküvői ceremóniát, akik valóban házasok. Tápai Szabina és Kucsera Gábor, akiknek életét a Supertv2-n, az Édes Életben is követhejük, kapva-kapott az alkalmon, és szívesen meséltek arról is, hogyan is történt, hogy kétszer is összejöttek, és hogyan tartják fent hosszú távon a romantikát. 

Tápai Szabina és Kucsera Gábor: Mindig bíznak egymásban

  2016.11.11. 08:11

Kevésen múlt, hogy az első hét győztesei legyenek a Tv2 vetélkedőjében a Drágám, add az életed!-ben. Tápai Szabina és Kucsera Gábor nagyon élvezte a játékot, a népszerű házaspár visszatér a szuperdöntőre.

Kucsera Gábor: Kegyetlen volt látni a feleségem fájdalmát!

  2016.05.29. 11:32

A kajakos nehezen emészti, hogy egy botlás miatt eltiltották a versenyzéstől. A legrosszabb az volt, hogy a szerettei szemébe kellett néznie.

Kucsera Gábor: Hibáztam, de nem öltem embert!

  2016.05.15. 17:58

A kokainbotránya miatt már nem versenyezhet, de a televíziózás új ajtókat nyitott meg számára. Mára kijött a depresszióból, és soha többé nem térne vissza oda, ahol szerinte elbántak vele.

A Nagy Duett: Kucsera Gábor és mestere, Dér Heni

  2016.03.22. 19:03

Megújult zsűrivel és tizenkét sztárpárral április 10-én indul A Nagy Duett negyedik évada. A TV2 műsorán így tavasszal szombaton és vasárnap is egy nagyszabású show műsor szórakoztatja a televíziónézőket. A Liptai Claudia és Majoros Péter Majka vezette produkció zsűrijében Szulák Andrea, Kasza Tibor és A Nagy Duett harmadik szériáját megnyerő Cooky ül majd.

Kucsera Gábor és Tápai Szabina: Fontos az egészséges életmód

  2016.02.17. 08:53

Mint a rajzfilmbeli család, melyben mindenki szupererővel bírt, olyanok ők… Az anya  a kézilabdával céloz tűpontosan, az apa az evezőt forgatja mesterien. De elég egy pillantást vetni a képre, hogy megbizonyosodjunk róla, hármuk közül a legnagyobb szupererőt Bence birtokolja. Ő ugyanis egy pillanat alatt képes lefegyverezni a szüleit.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már sok éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!