Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

Tudtad...?!


Sziasztok!

Ez a menüpont az érdekességeké, amelyek régebben, de megtörténtek, és ugyanúgy Gáborhoz tartoznak. Folyamatosan bővítem majd. Jó szemezgetést :)))

Tudtad...?!

... hogy Gábor igazi zsivány kiskölyök volt? Ki gondolta volna, hogy hazánk egyik legsikeresebb kajakosa gyerekkorában igazi rosszcsont volt?

- Borzasztó kölyök voltam, rengeteg zsiványságot követtem el - emlékezett vissza Gábor. - Például a haverommal egyszer elkötöttük az apja kocsiját, de olyan is volt, hogy megfújtunk egy több milliót érő hajót, amit aztán véletlenül el is süllyesztettünk. Hiába ment jól a kajak, az edzőnk nem mert kivinni külföldre versenyezni, annyira rossz voltam.

- ...hogy, Gábor rendőrökkel heccelt? - Annak az időszaknak, amikor mezben, sállal a nyakamban hecceltük a rendőröket, régen vége. Volt ilyen korszakom is, mit tagadjam. A kamaszkor egyik jellemzője, hogy minden csínytevést elkövet az ember, minden baromságban benne voltam én is, mondjuk, ma sem élem az aszkéták életét…Előfordult, hogy engem is kergetett a yard, szerencsére kinőttem belőle. A Fradi-szeretetből nem. Ma is nagy álmom, hogy egy napon én végezzem el a kezdőrúgást, mondjuk, egy Fradi–Újpesten. Kivonulni tizenötezer ember előtt a tomboló stadionban – nem lehet rossz feeling. Én odaállok a kezdőkörbe, Lipcsei Peti átad egy dedikált mezt…

- ...hogy, Gábor olyan mint Pató Pál? - "Ej, ráérünk arra még!" - akár ez is lehetne Gábor jelmondata. - Az életritmusomat nehéz követni, ráadásul kicsit lusta és szétszórt vagyok. Sokszor mondják, hogy olyan Pató Pál urasan intézek el dolgokat. Az edzőtáborok, a versenyek miatt sokat utazom. Így ha végre otthon lehetek, akkor viszonylag nehezen alkalmazkodom a kötött programokhoz, hiszen a barátnőm mellett szakítok időt a családomra és a barátokra is. Utóbbiakra a legtöbbet.

- ...hogy, Gábor számos ismert hölgynek tetszik? - Hát, sok sportolót nem ismerek, de a kajakos Kucsera Gábor jó pasi - ismeri be Ada, a VIVA volt műsorvezetője. Zimány Linda a jelenleg aktív sportolók közül szintén Kucsera Gábort említi. Bíró Ica pici gondolkodás után Kucsera Gábor nevét mondja. Csisztu Zsuzsa a kajakos fiúk közül többek között kiemelte Kucsera Gábort, Kammerer Zoltánt és Vajda Attilát is, de a hálátlan feladatot, hogy megjelelölje az aranyérmest, nem kerülhette el - Akkor legyen Kucsera, de elismerem, ebben a régi barátság, a személyes szimpátia is befolyásol. Fogarasy Mariann egy korábbi interjúban bevallotta, hogy nagyon tetszik neki Gábor :)))

- ...hogy, Gábort megkereste egy újságíró, hogy meséljen szaftos történeteket Liptai Claudiáról? - Megkeresett valaki, hogy mondjak szaftos történeteket az afrikai kalandunkról, mert megírja egy könyvben és az mekkorát szól majd... Hát nem tudtam neki szaftos történetekkel szolgálni.

- ...hogy, a Nők Lapja Cafe beválasztotta Gábort az "Álompasik hülye fotókon" nevű listájába? (2008) - A legvonzóbb férfi sztárok között tartják őt számon. Hölgyek százezrei hevernek a lába előtt, és már egy mosolyukért is vagyonokat kapnak. Fotói a rajongói szobák falát díszítik. Ám róla is készültek olyan felvételek, amelyekre nem biztos, hogy büszke. Íme a "győztes" fotó:

...hogy, Gábornak nincs öltönye? - Kucsera két méter magas, 47-es a lába, és amíg nadrágból XL-eset hord, addig ingből és zakóból még az XXXL-esből is kilóg a keze.

- Nem új keletű probléma ez. Kiskoromban is gyakran előfordult, hogy csak hosszabb barangolás után találtam meg a megfelelő öltözetet - magyarázta a sportoló, miközben már a sokadik üzlet, sokadik butik nyolcvanhatodik” öltönyébe próbálta belepréselni magát. - Mindig ez van. Ha véletlenül belefutok egy jó öltönybe, tuti, hogy bő a hozzá tartozó nadrág. Ha pedig jó a pantalló, akkor kizárt, hogy rám jöjjön a zakó. A pólókkal és a farmerokkal nincs gond.

- ...hogy, Gábor tette kajakossá Bárdosit (2006) - Gáborral barátok vagyunk, régebben még csajozni is együtt jártunk, ám eddig még sohasem edzettünk együtt - mesélte Bárdosi. - Négy évvel ezelőtt Szegeden, az Európa-bajnokság helyszínén a versenyek közti szünetben már kipróbáltam a kajakozást. Emlékszem, jól leégtem, miután beborultam a vízbe, még a kivetítőn is azt mutatták, hogy úszom a part felé. A kajakozás előtt most is féltem, hogy beborulunk, de szerencsére nem volt semmi gond. Igaz, a vállam megfájdult egy kicsit.

A kajakozás után jöhetett a test test elleni küzdelem. Bárdosi mosolygott, Kucsera pedig vért izzadt már azért is, hogy valahogy odébb taszigálja a birkózót.

- A házunkban lakott egy birkózóedző, ő mindig hívott, hogy menjek le hozzájuk a terembe, de hiába. Most birkóztam először - ismerte el Kucsera, miután nagy nehezen sikerült felkapnia Bárdosit.

- ...hogy, tinédzserkorában még édesanyja is megelégelte, hogy milyen gyakran váltogatják egymást a barátnői? - Suhancként tényleg nem hagytam ki egyetlen csinos lányt sem. Anyu azt mondta, amikor betelt nála a pohár, hogy kisfiam, ezután csak azt hozhatod haza, akit komolyan veszel.

- ...hogy, 16 éves korában leszólította 2 bombanő egy diszkóban, hogy menjen fel velük egy szállodai szobába? - Hát nem kellett sokat könyörögniük :))

 

 

 
COPYRIGHT! Copyright Kucsera Gábor
Az oldalon található tartalom saját gyűjtés, vagy saját készítés!
Tömeges másolásuk, más oldalon való közzétételük TILOS!

 
Menü


Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.



A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A két éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának ezzel vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, három gyermekük van: Bence (2013), Milla (2018) és Bella (2021)

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Magyarországon közel 10.000 vak emberre jelenleg csupán 120 segítő kutya jut. A magas képzési költségek miatt, évente maximum 20 kutya kiképzésére van lehetőség. A Dorko márka csapata a Loyalty is Royalty kampány megálmodásával már több millió forintot gyűjtött látássérült kísérő kutya kiképzésére. 

Gábor és Szabina már 5. éve támogatja a kampányt, remélve, hogy minél több emberhez eljut a hír és még több pénzt sikerül összegyűjteni a látássérült emberek javára!