Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Hírek
Hírek : Kucsera Gábor: Kell a lelátóra a Fradi-tábor

Kucsera Gábor: Kell a lelátóra a Fradi-tábor

  2017.05.14. 19:32

A világbajnok kajakos, Kucsera Gábor is kilátogatott hétvégén a Dunaújváros–Ferencváros II NB III-as meccsre, hogy a Fradi-táborban búcsúztassa a vendégek vezetőedzőjét, Lipcsei Pétert, aki a csapat megszűnése miatt elveszíti a munkáját.


Gyermekkorom óta szurkolok a Ferencvárosnak. A klubnál kezdtem háromévesen úszni, majd vízilabdázni, és a fociba is belekóstoltam, szintén az FTC-nél. A felnőttcsapat meccseire pedig a barátaimmal jártam. Fiatalabb koromban, amíg nem volt családom, minden összecsapáson kint voltam – fogalmazott a Borsnak Kucsera, aki a vénaszkenner óta nem jár a találkozókra. – A barátaim nem szkenneltek, így én sem. Dunaújvárosban viszont fantasztikusan éreztem magam, akárcsak korábban Csepelen. Az elmúlt időszakban ezen a két meccsen voltam. De nagyon hiányzik a régi hangulat a Grou­pama Arénából.
 
A vb-győztes sportoló elmondta, hároméves fiát, Bencét is ki szeretné vinni a meccsekre, hogy megmutassa neki, milyen remek légkör uralkodik a lelátón.
 
Ha beengednék a tábort, sűrűbben járnék meccsekre, és Benit is vinném magammal. Óriási tévhit, hogy a családok az ultrák miatt nem járnak meccsre. Dunaújvárosban is rengeteg kisgyereket láttam, akiknek eszméletlenül tetszett a hangulat és az egész légkör – mondta Kucsera, aki arra is válaszolt, nem féltené-e gyerekét a kemény magban. – Miért félteném? Ez a baj, hogy ha az ember meghallja az ultra szót, az jut az eszébe, hogy szétverik egymást és a stadiont, holott ez nincs így. Az elmúlt tíz évben nem tapasztaltam olyan rendbontást, ami miatt féltenem kéne őt.
 
 
A kajakos szerint mind a Fradi vezetésének, mind pedig a bojkottáló szurkolóknak engedni kellene, és akkor újra remek hangulat uralkodna a lelátón.
 
Kompromisszumok nélkül nem lesz egyezség. Szerintem meg tudnának úgy állapodni, hogy sem Kubatov Gábor, sem pedig az ultrák tekintélye nem csorbulna. A Fradi-tábor a lelátóra való, nem pedig az utcára. Szeretném, ha ismét a szurkolóktól lenne hangos az Üllői út – zárta Kucsera.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!