Kucsera Gábor világ,- és Európa-bajnok kajakos hivatalos honlapja

                                      

Kucsera Gábor blogja
Kucsera Gábor blogja : Álmaim négyese

Álmaim négyese

  2011.06.21. 17:30

Szűk egy hét van hátra a négyes válogatóig. Nyugodt is vagyok, és persze izgulok. Nagyon. Nyugodt vagyok, mert álmaim négyesében ülhetek: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos és Boros Gergely a társaim. Ők azok a versenyzők, akikkel mindig is elképzeltem a csapathajót, és az edzések alapján úgy érzem, van keresnivalónk.


Két hete készülünk együtt Szolnokon, és nagyon jól érzem magam velük, nem vagyok lemaradva, tartom a lépést a fiúkkal, vagyis mondhatom azt: idilli a kép. De persze az emberben mindig ott a para. Például nem szeretnék úgy járni, mint az első válogató előtt, amikor lebetegedtem, és még a válogató idején is infúziót kaptam, hogy összeszedjem magam valahogy. Az első válogató, és a Világkupa-szereplés így számomra ugrott. Utóbbi jó tanulság volt. Egy kicsit csalódtam, hiszen többet vártam egy-két embertől, például azt, hogy képesek kiállni másokért és azért a munkáért, amit hónapokon át együtt végeztünk. Mindegy, ez már a múlt. Az a négyes megszünt, és a Világkupa eredménye alapján talán jobb is, hogy én nem éltem át azt a kudarcot.

Most csak előre tekintek, és tényleg nagy reményeket fűzök magunkhoz. A terveim nem változtak: az egyes továbbra sem foglalkoztat, négyesben szeretnék ott lenni az idei világversenyeken. És bízom benne, hogy a jövő hét vége után nem kell átírni a terveimet.

 
Menü

Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa. Többszörös világ- és Európa-bajnok. Kétszeres Olimpiai negyedik helyezett. 2005-2009 között minden évben az Év Férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerez a Magyar Válogatottnak.A londoni olimpiára azonban mégsem sikerül kijutnia, ennek ellenére nagyon igyekezett, hogy sikerüljön visszakerülnie a válogatottba. 2014-ben Európa-bajnokságon képviseli hazánkat, ahol egy hajszálnyira maradt le a dobogóról (K4). 2015-ben kivívja a VB indulás jogát (K1 1000m), ám egy dopping-vétség miatt törlik a válogatottságát. A több éves eltiltás miatt Kucsera Gábor pályafutásának valószínűleg vége.

Felesége Kucsera-Tápai Szabina, egy gyermekük van: Kucsera Bence (2013)

Exkluzív képekért és egyéb érdekes információkért keress minket a facebookon is

Társadalmi szerepvállalás:
Gábor évek óta vállalja, hogy segíti a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt, mert meggyőződése, hogy az adományokat itt tényleg arra a célra fordítják, amire ígérik, vagyis a német juhászkutyák mentésére.

Új márka a masszázságyak terén: Spapro Therapy

Spartanlegion - Terepakadályfutó versenysorozat, amely vállalkozás Gábor érdekeltségébe tartozik!